Januari
Receptuur Receptuur
Februari
Kookvereniging de Eenhoorn Menu overzicht 2008
-
Maart
Receptuur Receptuur
September
Juni
Mei
April
Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur
Amuse gerookte paling bitterbal Gamba’s op twee manieren met noedels op een papadum Zeebaars met oosterse kokossaus Duivenborst met wildsaus, bramen en schorseneren in de room gegaard Contra filet van de blonde met aardappel puree en venkel met wilde spinazie Amaretto parfait met whisky room saus Amuse van gerookte makreel Geroosterde gamba`s met sesamkletskoppenmeloen bolletjes en een basilicum-mayonaise Mini soufflé met Parmezaanse kaas, geitenkaas en stilton Rouleau van snoekbaars met geblancheerde shanghai paksoy en schaaldierenkerriesaus Kalfshaas traag gegaard in de oven, geserveerd met wintergroente en truffeljus Brandy snaps met sinaasappelsalade en gebakken vijgen geserveerd met honingroomijs Amuse eendenborst filet met paprikaschuim Vitello tonato van kalf pastrami Crème van lente ui met Hollandse garnalen Geroosterde Grietbot met huisgemaakte pasta met oregano en tomaten Lams racks met peterselie korst en kaviaar van aubergine, rösti en eigen jus Crème brûlée van tonka boon en kokos ijs Amuse van ree pate met mango/gember pasta Steak tartaar van Ierse ossenhaas geserveerd met een chip van aardappel en remouladesaus Pompoen soep met brood croutons Traag gegaarde makreel en geroosterde gamba geserveerd met ravioli van geiten kaas , sherry tomaat smeltende lardo di collonato en een jus van braadkip Parelhoen op het karkas gebraden geserveerd met een mousseline van epoise en een doperwten puree , jus van dragon Geflambeerde banaan met rozemarijn roomijs Zalm tartaar met rogge brood bieslook mayonaise en radijsjes Proeverij van Coquille, Gamba en King crabGeserveerd met drie soorten mayonaise en sesamkrokantje Sardines van de grill met relish van Zeeuwse oester en krokante kappertjes Zeewolf gepikeerd met citroen, groene asperge met zoet gepoft knoflook Zacht gegaarde varkens Ribeye, op een stamppotje van aardpeer, witte asperge en een jus van oregano Chocolade tranen gevuld met advocaat mousse, afgedekt met mango gelei en vers gedraaid papaja sorbetijs Gebakken tartaartje van gamba en zongedroogde tomaat Proeverij van yellow vin tonijn, stukje gegrild, tartaar en gekonfijt tonijn Asperge soep van witte asperges geserveerd met gerookte hoevekip Gebraden zeeduivel, heldere ravioli van rivierkreeftjes en braadjus met pomodori tomaat Kwartel met bavarois van asperge en gebakken ganzenlever Rabarbercompote met kirschsabayon en aardbeienjus, pepertuilles Amuse van tonijn op brioche broodje ”Tartaar” van zomerse groente met geroosterde Hollandse rode poon, tempura van inktvis en aioli Rollade van schartong en wilde spinazie met schaaldieren bouillon Stoverij van tamme konijnenbout met puree van Opperdoezer ronde en eigen jus met basilicum Hollandse llamsbout met in boter gewelde Opperdoezer ronde, geconfijte aubergine en eigen jus met verse knoflook Gemarineerd roodzomerfruit met lavendelroomijs Amuse van Bawykov zalm in een flensje met mascarpone en kruiden Carpaccio van rode bietjes met jakobsmossel,truffel en witlofschuim Krachtige tomatenbouillon met groene kruiden ravioli’s gevuld met geitenkaas en tomaatjes Geroosterde zeeduivel met blokjes krokant gebakken kalfszwezerik gekonfijte jonge uitjes en beurre rouge Op het karkas gebraden wilde eendenborst met gestoofd pootje, aardappeltaartje, gebakken lof en eigen jus met zomercantharellen Creme brulee geparfumeerd met tonkaboon, tuille en verse frambozen en honingroomijs - Groenten-krab-taartje met olijfolie en limoen - Pastrami van wildzwijn met rollade van gemarineerde eendenlever en truffeldressing - Gegrilde coquilles St Jaques met lintpasta en beurre blanc - Pittige gevogeltebouillon met kokoscrème en een stukje geroosterde tongscharfilet en groene asperges - Rosé gebraden hertenrug filet met strudeltje van bos paddestoelen, twee soorten schorseneer en jus met verse laurier - Crostine van dadelbrood en boerenbrie met krulsla, pijnboompitjes en acaciahoning - Tiramisu met chocolade roomijs en vanillesaus - Cappuccino van linzen met gerookte paling - Salade met kort gegrilde zalm en schuim van komkommer en saffraanmayonaise - Kerrie gambasoepje met gebakken appelbolletjes en knoflook room - Op karkas gebakken roodpootpatrijs met gekonfijt pootje op een julienne van witlof met eigen jus en oude balcamico - Hazenrugfilet met stampotje van rauwe andijvie en spekjes, met saus van hazenpeper - Tarte Tatin van Comice peren en karamelsaus met stoofperenijs
Oktober
November
December