Receptuur Receptuur
Januari
Receptuur Receptuur
Februari
Kookvereniging de Eenhoorn Menu overzicht 2009
-
Maart
Receptuur Receptuur
September
Juni
Mei
April
Oktober
November
December
Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur
Amuse van asperges met zalm en vinaigrette Rouleau van eendenlever met wilde eend, rode uien compôte en balsamico stroop Crème van mosselen met kerrie en verse mossel Schnitzel van houtduif met risotto van wilde rijst en lichte gevogelte jus opgemonteerd met eendenlever Gebraden ossenhaas met rode wijnsaus, kletskop van Parmezaanse kaas, mousseline van aardappel en rucola Gepocheerde blauwe vijgen met muskaat sabayon en kaneel roomijs
Amuse van ganzenlever met gepocheerde dadel Tartaartje van rauwe tonijn, gegrilde tonijn, gebakken kwartel ei en een dressing van soya en geroosterde sesam Bisque van strandkrabbetjes Rollade van piepkuiken met zuurkool , gevogeltejus en blokjes krokante bloedworst Combinatie van kalfslende en langzaam gegaarde kalfssucade met kalfsjus en zilveruitjes. Bladerdeegcreatie met rum/rozijnen en appeltjes op een mousse van Sauternes en honing geserveerd met vanille roomijs
Amuse paté op een canapeetje van uitgestoken casinobrood.met cumberland saus Carpaccio van coquilles, met iberico ham en zeekraal en beurre Blanc schuim Wildsoepje met aardappel Bawykovzalm met rozeval aardappel schijfjes, groenten en witte wijndressing met pijnboompitten Pot au feu van parelhoen met wintergroenten en truffel en mousseline van Agria's. Panna cotta van vanille en texelsehoornderring,Kokosmouse in een chocolade jasje en Sinaasappelijs in een tuile
Amuse van riddervis met room dille saus ellow Fin tonijn met paksoiblad en groene asperges en een frisse peterselieschuim Gebakken coquilles op een bedje van shii-take groene asperge bosui en een krachtige soja vin Krokant gebakken riddervis geserveerd met een lichte kerriepasta en een franse beurre blanc Sauté de Pintade met bospeen, courgette en pastinaak mousseline, geserveerd met truffeljus Witte chocolade Mouse gevangen in een donker nestje mokka ijs en een gepocheerde vijg en een portsaus
Schuimige aspergesoep met blokjes gerookte zalm en fijngesneden bosui Gemarmerde terrine van eendenlever en gekonfijte eend in spekkoek met zoete uitjes en pruimedant Bouillabaisse van schartong, venkelmousseline en makreelsabayon Kikkerhammetjes met pastinaak puree en knoflook kruiden dressing Rug en koteletjes van licht gerookt speenbig met Hollandse asperges, rozemarijn aardappel en roomsaus met morilles Lasagne van mango en minneola met mangosiroop en honingijs met drambuie
Tartaar van Hollandse nieuwe in een jasje van komkommer met crème van sjalot Babykreeft op een salade van Opperdoezer ronde geparfumeerd met truffel Gazpacho met groentebrunoise en knoflookcrouton Snoekbaars gelakt met appelstroop groene asperges en luchtige rieslingsaus Boerderijeend met risotto van rode bietjes en boerenjongens Limoentaart met roomijs van pure chocolade
Geroosterde sardine filet op pittige tartaar van pomodori tomaat en zeezout Kletskop van sesam gevuld met crabsalade en in pango gefrituurde gamba Bisque van rode paprika met gegrilde coquille en gefrituurde sjalot Ballontines van parelhoen met ganzenlever en cantharellen saus Runder entrecote van het dikbilrund met compote van rode uien ,pepertjes en dikke frieten Noga parfait, sinaasappelsalade met passievrucht en “Grandmarnier” sabayon
Gebakken bloedworst van “slager Langedijk“ met ganzenlever en “Elstar appel“ Marbre van gerookte zalm , paling en Hollandse garnalen met saffraan mayo Peterselie -knoflook ‘ soep met wijngaardslakjes en croutons Tournedos van konijnenfilet op groene kool en saus van grove mosterd Kooieend op zoete koolraap met limoenjus en amandelaardappeltjes Vanillesoufflé, roomijs, sinaasappelsaus en dragonschuim
Carpaccio van coquille met gefrituurde inktvisringen en waterkers pesto Gegrilde grietfilet op zwart wit pasta met lauriersaus Pot au feu van fazant met buikspek en worst Hertenhaas “Wellington “met rode wijnsaus en een mandje geroerbakte spruitjes Munsterkaas op brioche met ganzenlever witlof en truffel dressing Gepocheerde Doyenne du comiceperen met Vanille parfait en karamelsaus
Spaghetti van komkommer met mousse van geitenkaas en vinaigrette van gebrande paprika Terrine van wildzwijn en hazenrugfilet met chutney van pompoen Krachtige runder bouillon met Jopenbier en paddenstoelen onder bladerdeeg gebakken Op de huid gebakken zeebaars op wintergroente en linzen met een luchtige saus van tijm Lichtgerookte gevulde kwartel op zuurkool en knolselderie puree en spek chips Chocolade savarin met kokos ijs en chocolade saus
Kookvereniging de Eenhoorn                   Menu & receptuur  2009