Lauwwarme oester à la “Cas Spijkers” Canadese kreeft op salade van Opperdoezer ronde met truffel Zacht gegaarde fazantenborst op zuurkool salade Geroosterde coquille op saffraan risotto met kreeften jus Herten medaillon, stoofpeer, zoete witlof en kastanje soesjes met amandel Flensjes taartje met sinaasappel en Grand Marnier ijs
Kookvereniging de Eenhoorn
menu en receptuur 2018
Kikker hammetje in knoflooksaus met PernodSteak van kalfsvlees met haringkaviaar en King Krabin dashi bouillonRavioli gevuld met gamba, bisque van gambaen gestoofde preiHazenrug in pancetta met gebraiseerde rode kool, gekaramelliseerde appeltjes en ras el hanout sausStoofpeer met zoethout, mandarijn sorbet en amandel mousse
Bokkenpootje van zalm en garnaal op “guacamole”Rouleau van roodpoot patrijs met pruim en ganzenlever Snoekbaars in Savooikool op gestoofde savooikool Kalfslende met saus van gestoofde kalfswang en drie bereidingen van flespompoen Open vruchten taartje met kardemon ijs en tuille
Salade van zoetzure groenten met kerriemayonaise, gerookte paling, tonijn en gamba’sRoodbaars met basilicumrisotto, dun gemarineerde venkelen een vinaigrette met gerookte forel en kappertjesZwezerik, chinese 5 spices, mangochutney, Bloemkool en paddenstoelenWilde eend, bulgur met rode biet, bospeen en jus met ras el hanout Gekaramelliseerde abrikoos met amaretto, chocolade mousse en nogatine ijs
Gepocheerde oester op wilde spinazie met basilicum en Hollandaise Canadese kreeft op een salade van roseval aardappel en groene mayoniase Pompoen soepje met brunoise van kip en korianderWildzwijn rug met gesmoorde Langedijker zuurkool en Pommes Duchesse Tarta tatin van elstar appel met kaneel roomijs en karamel saus
Zeebaars met crème fraîche, rode biet en haring kaviaarMais kip met kreeft, mango en dragonKabeljauw met bimi, sinaasappel en cashewnootUSA steak met knolselderij, hazelnoot en spruitBananenbrood, merinque, mascarpone, chocolade en gezouten karamel
Ossenworst, eendenlever, zoetzuur en sweet lovCoquille gemarineerd, venkel en pommes souffléesHeilbot, groene asperges en lamsoor Ossenhaas, tomaat met fregola, pesto en sugarsnaps Frambozen financiers, gevulde framboos,Sorbet en frambozen schotsen
Cannelloni van avocado en krabCeviche van doradeMosselen met gerookt spek, soepje van saffraanKalf rug met aspergegoulash en pilav Aardbeien met Yoghurt
De beroemde soesjes van Constant Fonk Vitello tonato 2018 Tarbot uit de oven met tomaat basilicum korstje, op jonge groenten met dragond’Anjou duif , witlof, bloedsinaasappel jus, gekonfijte aardappel crème bruléeWentel teefjes, stoofpeer in glühwein, five Spiceen kardemom roomijs
Gamba in kataifi met crème vangefermenteerde knoflookCoquille, koud gerookte runder lende enAmsterdams zuurHollandse asperges, gekonfijte zalm ensmeuïg roerei met dragonLams rib, gegrilde groenten, knoflook polenta en tomaat basilicum jusChili chocolade cake met tequila, citroenijs en granaatappelpitten