Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur
September
Receptuur Receptuur
Oktober
December
Juni
Mei
April
Maart
Februari
Januari
November
Lauwwarme oester à la “Cas Spijkers” Canadese kreeft op salade van Opperdoezer ronde met truffel Zacht gegaarde fazantenborst op zuurkool salade Geroosterde coquille op saffraan risotto met kreeften jus Herten medaillon, stoofpeer, zoete witlof en kastanje soesjes met amandel Flensjes taartje met sinaasappel en Grand Marnier ijs
Kookvereniging de Eenhoorn
menu en receptuur 2018
Kikker hammetje in knoflooksaus met Pernod Steak van kalfsvlees met haringkaviaar en King Krab in dashi bouillon Ravioli gevuld met gamba, bisque van gamba en gestoofde prei Hazenrug in pancetta met gebraiseerde rode kool, gekaramelliseerde appeltjes en ras el hanout saus Stoofpeer met zoethout, mandarijn sorbet en amandel mousse
Bokkenpootje van zalm en garnaal op “guacamole” Rouleau van roodpoot patrijs met pruim en ganzenlever Snoekbaars in Savooikool op gestoofde savooikool Kalfslende met saus van gestoofde kalfswang en drie bereidingen van flespompoen Open vruchten taartje met kardemon ijs en tuille
Salade van zoetzure groenten met kerriemayonaise, gerookte paling, tonijn en gamba’s Roodbaars met basilicumrisotto, dun gemarineerde venkelen een vinaigrette met gerookte forel en kappertjes Zwezerik, chinese 5 spices, mangochutney, Bloemkool en paddenstoelen Wilde eend, bulgur met rode biet, bospeen en jus met ras el hanout Gekaramelliseerde abrikoos met amaretto, chocolade mousse en nogatine ijs
Gepocheerde oester op wilde spinazie met basilicum en Hollandaise Canadese kreeft op een salade van roseval aardappel en groene mayoniase Pompoen soepje met brunoise van kip en koriander Wildzwijn rug met gesmoorde Langedijker zuurkool en Pommes Duchesse Tarta tatin van elstar appel met kaneel roomijs en karamel saus
Zeebaars met crème fraîche, rode biet en haring kaviaar Mais kip met kreeft, mango en dragon Kabeljauw met bimi, sinaasappel en cashewnoot USA steak met knolselderij, hazelnoot en spruit Bananenbrood, merinque, mascarpone, chocolade en gezouten karamel
Ossenworst, eendenlever, zoetzuur en sweet lov Coquille gemarineerd, venkel en pommes soufflées Heilbot, groene asperges en lamsoor Ossenhaas, tomaat met fregola, pesto en sugarsnaps Frambozen financiers, gevulde framboos, Sorbet en frambozen schotsen
Cannelloni van avocado en krab Ceviche van dorade Mosselen met gerookt spek, soepje van saffraan Kalf rug met aspergegoulash en pilav Aardbeien met Yoghurt
De beroemde soesjes van Constant Fonk Vitello tonato 2018 Tarbot uit de oven met tomaat basilicum korstje, op jonge groenten met dragon d’Anjou duif , witlof, bloedsinaasappel jus, gekonfijte aardappel crème brulée Wentel teefjes, stoofpeer in glühwein, five Spice en kardemom roomijs
Gamba in kataifi met crème van gefermenteerde knoflook Coquille, koud gerookte runder lende en Amsterdams zuur Hollandse asperges, gekonfijte zalm en smeuïg roerei met dragon Lams rib, gegrilde groenten, knoflook polenta en tomaat basilicum jus Chili chocolade cake met tequila, citroenijs en granaatappelpitten