december
Receptuur Receptuur
november
Receptuur Receptuur
September
Receptuur Receptuur
Kookvereniging de Eenhoorn
menu en receptuur 2019
Oktober
februari
Receptuur Receptuur
Juni
mei
April
Maart
Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur
Januari
Receptuur Receptuur
Kerstbal van eendenlever in rode portgelei op chutney van abrikoos In karnemelk gegaarde zeeduivel op couscous met limoen en koriander en puntpaprika dressing Geroosterde coquille op risotto van bloemkool met geschaafde truffel Medaillon van fazant in parma ham op zuurkool met mosterd sabayon en spekjes Haas filet, crème van aardpeer, spruitjes en stoofpeer met preiselberen rode portsaus Chocolade terrine met amarena kersen en ijs van witte chocolade
Tartaar van tomaat, piri piri met geroosterde sardine filet
Langoustine à la Americaine Vitello tonnato Spinazie-feta taart met tomaten coulis en geroosterde zalm Anjou duif met drie bereidingen van knolselderij met een jus van Banyul Gepocheerde perzik, mascarpone ijs met amaretto en geroosterde amandelen
Tongfilet in bladerdeeg gebakken met een vulling van zalm en ganzenlever met groene asperge en botersaus Lamsrack met ratatouille van groene groenten met gekonfijte aardappel en tijm jus Open vruchtentaart, half geslagen room en bosvruchten sorbet
Gewokte mossel met ratatouille Ceviche van tonijn met wasabi avocado crème Droogebakken scholfilet op ragout van venkel, paddenstoelen en dragon olie Reerug met boerenkool gort, uien siroop, bietensaus en spruitjes Tarte tatin van Elstar appel, appel siroop, kaneelijs en tuille van kaneel en vanille
Honingbaba met mango compote en ijs van passie fruit
Leverpastei met vijgenjam en krokantje Drie bereidingen van zalm, tartaar, gegrild en cru met salade wakame en dressing van geroosterde sesam Ravioli gevuld met kreeft op gestoofde prei en bisque van kreeft Ierse runderlende, hachee van banaan sjalotten en geprakte aardappel
Open vruchtentaart, half geslagen room en bosvruchten sorbet
Krokante zwezerik loempia met asperge chutney Salade gemarineerde groene asperges, kreeft, gepocheerd kwartelei en gedroogde serranoham Aspergesoepje met drie bereidingen van zalm Lamsbout met asperges, gestoofde lamsoor en saus van morilles Cocktail van rood fruit , rode biet en Sechuan button met vanille roomijs
Koolvis rug, crème van cevenne ui, gel van karnemelk, platte peterselieolie, krokante aardappel , zoetzuur van komkommer, radijs en soja boontjes met granaat appel Steak tartaar met gehakte oester en parelgort, rettich, Lotuswortel en hoi sin, piccalillycrème en briochebrood Noordzee poon, bospeen crème met gember, armelui asperge, jus van strandkrab, dadel crème Herten bovenbil, pastinaak, rode kool, stoofpeer, groene kool, spruit aan stok, specerijen jus
Clafoutis Doyenne du Comice, Whitie, crème patisserie zoet hout en laurierijs
Runderhaas teriyaki, rettich en wakame Gegrilde Coquille in serrano ham, olijven tapenade pomelo en dragon mayonaise Skrei onder een korst van amandel en salami op witte bonen, venkel en sinaasappel Carre van Iberico varken met ongehutste pot Mosterdsaus Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, Amaretto en limoenmascarpone en mascarpone softijs met granaatappelmelasse
Antipasti Sarde a beccafico (gevulde sardines) Caprese tortino (caprese taartje) Bistecca fumare con maionese al tartuffo (gerookte ossehaas met truffle mayonnaise) Risotto al funghi (Risotto met porcini)(primi) Trancio di merluzzo con lenticchie (Kabeljauw met linzen)(secundi ) Saltimbocca alla Romana, prosciutto, sali, finocchio frito con Parmezan (Kalfsschintsel met venkel en oventomaatje) Tiramisu met banaan en ‘gelato alla liquirizia’ zoethout(drop)ijs
Aardappel zalf, avocado, Burrata, beurre blanc en haringkaviaar Carpaccio van biet en radijs met verse roomkaas en mosterd-appelstroop vinaigrette Rode mul filet op fijne groenten met tijm saus Anjou duif in Muscat wijn met muskaatdruiven, rode ui en knolselderie puree
Zoete pompoentaart met Tiger Spice Chai , mango en yoghurt
Receptuur Receptuur Receptuur Receptuur