december
november
September
Kookvereniging de Eenhoorn
menu en receptuur 2019
Oktober
februari
Juni
mei
April
Maart
Januari
Kerstbal van eendenlever in rode portgelei op
chutney van abrikoos
In karnemelk gegaarde zeeduivel op couscous met
limoen en koriander en puntpaprika dressing
Geroosterde coquille op risotto van bloemkool
met geschaafde truffel
Medaillon van fazant in parma ham op zuurkool
met mosterd sabayon en spekjes
Haas filet, crème van aardpeer, spruitjes en stoofpeer
met preiselberen rode portsaus
Chocolade terrine met amarena kersen en
ijs van witte chocolade
Tartaar van tomaat, piri piri met
geroosterde sardine filet
Langoustine à la Americaine
Vitello tonnato
Spinazie-feta taart met tomaten coulis
en geroosterde zalm
Anjou duif met drie bereidingen van
knolselderij met een jus van Banyul
Gepocheerde perzik, mascarpone ijs
met amaretto en geroosterde amandelen
Tongfilet in bladerdeeg gebakken met
een vulling van zalm en ganzenlever met
groene asperge en botersaus
Lamsrack met ratatouille van groene groenten
met gekonfijte aardappel en tijm jus
Open vruchtentaart, half geslagen room
en bosvruchten sorbet
Gewokte mossel met ratatouille
Ceviche van tonijn met wasabi avocado crème
Droogebakken scholfilet op ragout van venkel,
paddenstoelen en dragon olie
Reerug met boerenkool gort, uien siroop,
bietensaus en spruitjes
Tarte tatin van Elstar appel, appel siroop, kaneelijs
en tuille van kaneel en vanille
Honingbaba met mango compote
en ijs van passie fruit
Leverpastei met vijgenjam en krokantje
Drie bereidingen van zalm, tartaar, gegrild en
cru met salade wakame en dressing van
geroosterde sesam
Ravioli gevuld met kreeft op gestoofde prei
en bisque van kreeft
Ierse runderlende, hachee van banaan
sjalotten en geprakte aardappel
Open vruchtentaart, half geslagen
room en bosvruchten sorbet
Krokante zwezerik loempia met asperge chutney
Salade gemarineerde groene asperges, kreeft,
gepocheerd kwartelei en gedroogde serranoham
Aspergesoepje met drie bereidingen van zalm
Lamsbout met asperges, gestoofde lamsoor en
saus van morilles
Cocktail van rood fruit , rode biet en
Sechuan button met vanille roomijs
Koolvis rug, crème van cevenne ui, gel van karnemelk,
platte peterselieolie, krokante aardappel , zoetzuur van
komkommer, radijs en soja boontjes met granaat appel
Steak tartaar met gehakte oester en parelgort, rettich,
Lotuswortel en hoi sin, piccalillycrème en briochebrood
Noordzee poon, bospeen crème met gember,
armelui asperge, jus van strandkrab, dadel crème
Herten bovenbil, pastinaak, rode kool, stoofpeer,
groene kool, spruit aan stok, specerijen jus
Clafoutis Doyenne du Comice, Whitie,
crème patisserie zoet hout en laurierijs
Runderhaas teriyaki, rettich en wakame
Gegrilde Coquille in serrano ham, olijven tapenade
pomelo en dragon mayonaise
Skrei onder een korst van amandel en salami op
witte bonen, venkel en sinaasappel
Carre van Iberico varken met ongehutste pot
Mosterdsaus
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, Amaretto en
limoenmascarpone en mascarpone softijs met
granaatappelmelasse
Antipasti
Sarde a beccafico (gevulde sardines)
Caprese tortino (caprese taartje)
Bistecca fumare con maionese al tartuffo
(gerookte ossehaas met truffle mayonnaise)
Risotto al funghi
(Risotto met porcini)(primi)
Trancio di merluzzo con lenticchie
(Kabeljauw met linzen)(secundi )
Saltimbocca alla Romana, prosciutto,
sali, finocchio frito con Parmezan
(Kalfsschintsel met venkel en oventomaatje)
Tiramisu met banaan en ‘gelato alla
liquirizia’ zoethout(drop)ijs
Aardappel zalf, avocado, Burrata, beurre blanc en
haringkaviaar
Carpaccio van biet en radijs met verse roomkaas en
mosterd-appelstroop vinaigrette
Rode mul filet op fijne groenten met tijm saus
Anjou duif in Muscat wijn met muskaatdruiven, rode ui
en knolselderie puree
Zoete pompoentaart met Tiger Spice Chai ,
mango en yoghurt