Kookvereniging de Eenhoorn
menu en receptuur 2022
Cannelloni van ossenworst gevuld met eendenlever piccalillycrème en cresse Salade gerookte zalm met pittige gamba’s Drooggebakken tongscharfilet op de Puy linzen met fijne groenten en mosterddragonsaus Fazantenhen met zuurkool, knolselderiepuree en stoof van de bouten met cantharellen Chocoladetaart met Amarenakersen en js van witte chocolade
Maart
April
Amuse van witlof met ansjovis *** Drie bereidingen van bluefin tonijn met pittige tartaar van komkommer, wasabimousse, soja en gember *** Kwarteltje gevuld met parelhoen en truffel op gekonfijte spitskool met krokant spek en spiegeleitje *** Bavette rosbief met gestoofde rode uien, bosui, aardappelkroketjes en bearnaisesaus *** Klassieke crêpes Suzette met bloedsinaasappel en roomijs
Koude bitterbal van grijze garnalen en avocado *** Salade van gerookte mai skipfilet met gegrilde asperges en gepocheerd krielkipeitje *** Crèmesoepje van asperges met gerookte paling en bieslook *** Asperges gegaard in nootmuskaatboter met lamsbout, langzaam gegaard met groene kruiden en pommes parisienne *** Ananas gemarineerd in kombuchakaramel, passievruchtdressing en sorbet van witte chocolade
Mei
Juni
Marmelade van cherrytomaatjes met geroosterde sardinesfilet Tartaar van zalm, geroosterde gamba, salade van wakame met dressing van geroosterde sesam Op de huid gebakken Kingfish met groene asperges, lamsoor en saus van schaaldieren Met crème de cassis gelakte eendenborst met zoete aardappel en biet Ananas gemarineerd in kombuchakaramel, passievruchtdressing en sorbet van witte chocolade
Gazpacho met knoflook croutons Zacht gegaarde sliptongfilet en gerookte zalm, salade van zoetzure groenten Op het karkas gebraden houtduif, ganzenlever, muskaatdruiven en ingekookte portsaus Medaillon van diamanthaas met gegrilde groenten en peperjus Torentje van aardbei en framboos bereidingen
September
Oktober
Chawanmushi van parelhoen Coquille yakitori style Gamba’s in Thaise gele curry Wilde eend, paksoi, zoete aardappel en limoensaus Pruimensoep met steranijs, vanille roomijs en kletskop
Ceviche van zeebaars met olijfolie en limoen Salade van kreeft, avocado en rosé grapefruit Rouleau van fazant op paddenstoelenrisotto Cappuccino van langoustine met melkschuim, geparfumeerd met cognac Wildzwijn rug, licht gerookt met een gehaktbal op groene kool, pommes duchesse en saus van bock bier Baba met rum, sinaasappel en chocolade ijs
November Kerst menu
December
Hartige ganache van bloedworst,
compote vanpompoen en eendenlever
Tartaar van
Kingfish met avocadocrème
en gamba in katafiedeeg
Gepocheerd ei, groene asperges met paddenstoelen, aardappelmousseline en champignonsaus
Hertenhaas, rode kool, gekarameliseerde appel,
zoete aardappel en portsaus
 
Brownie met klassieke stoofpeer, specerijenijs en crumble
V
V